Cykelsemester i Sundsvall

Cykelsemester i Sundsvall

I tider då vi uppmanas att spendera semestern inom Sveriges gränser är det många som upptäckt fördelarna med att cykla. Oavsett om du i vanliga fall bor i Sundsvall eller om du har vägarna förbi under ledigheten, se till att upptäcka stadens pärlor. Gärna genom en cykeltur!

Att på semestern passa på att upptäcka vad många av de vackra platser i Sverige har att bjuda på är både roligt och skapar fina minnen. Sundsvall är en av städerna som ger dig ett härligt utbud av såväl restauranger, kultur och vackra naturupplevelser. Se till att boka hotell i Sundsvall, sätt dig på din cykel eller hyr en och börja utforska denna plats.

En mångfacetterad stad

“Stenstaden är ett levande arkitekturlexikon – i dag dessutom en av Sveriges restaurangtätaste stadskärnor.”

Så låter det i en av artiklarna där Sundsvall nominerats som Sveriges vackraste stad. I pandemins spår har det blivit ännu populärare att ta sig fram på cykel och detta är ett utmärkt sätt att upptäcka sevärdheterna på en ny plats. Ta en tur genom Stenstaden, stadskärnan med de fina välbevarade byggnaderna och unna dig en god lunch eller fika på någon av alla restauranger och caféer. Fortsätt sedan ut till Norra berget och dess friluftsmuseum och beskåda den vackra utsikten.

Förena nytta med nöje

Genom en cykelsemester får du inte bara nöjet att på ett lättillgängligt sätt ta del av Sundsvall från sin bästa sida, du får även motion på köpet. Med lite planering och några tips innan avfärd så avnjuter du på bästa sätt en fin hälsofrämjande ledighet. Se bara till att unna dig en paus i exempelvis Vängåvan, en lugn park och oas mitt i staden och känn att det där med “hemester” inte är så dumt ändå!