Förbered dig på bäst sätt inför cykelloppet

Förbered dig på bäst sätt inför cykelloppet

Det stora cykelloppet du väntat på står för dörren. Kanske pirrar det lite extra i magen och kanske funderar du på hur du bäst ska ladda upp. Det finns en hel del kloka knep att ta till för att ditt lopp ska bli så optimalt som möjligt.

När du ska köra lopp är det viktigt att tänka på att tanka kroppen med tillräckligt med energi. Det kan till exempel vara bra att ha med sig energi i flytande form under loppet. Du hittar bland annat Nocco hos Atletbutiken, en bra energidryck som håller vad den lovar. Trots att Corona dragit över världen behöver du som cyklist inte oroa dig för att det inte finns lopp att köra. Vad sägs till exempel om ett virtuellt lopp hemma på träningscykeln? Du kan också köra välkända lopp på hemmaplan, Hemmavasan är ett exempel på ett sådant. Oavsett vilket lopp du väljer att köra är dock uppladdning a och o.

Ät rätt inför loppet

Det säger sig själv att du behöver fylla på kroppen med energi för att klara ett cykellopp. Det finns många olika teorier om vad som är bäst att äta, men dagarna före loppet är inte rätt tid att hoppa på en ny diet. Välj att äta sådant som du vet att din kropp mår bra av men lägg eventuellt till lite extra kolhydrater. Risken med att prova en ny typ av kost precis innan ett lopp är att du kan drabbas av oönskade biverkningar. Det är inte roligt att drabbas av hastigt uppkommet magknip mitt i färden. Se också till att ha med dig energi att ta till under loppet. Det kan till exempel vara bars, energidryck eller torkad frukt.

Se över din utrustning

Se noga över din cykel dagarna innan loppet. Pumpa däck, smörj kedjan och kontrollera att växlar och bromsar fungerar som de ska. Välj också ut bekväma kläder som du trivs i. Ingen vill behöva rätta till byxor som hela tiden glider ned under ett viktigt lopp.