Håll cyklingsformen på topp med rätt kosttillskott

Håll cyklingsformen på topp med rätt kosttillskott

Människor som sysslar med högintensiva aktiviteter som cykling, löpning och crossfit behöver extra mycket energi för att kunna hålla igång. Dels måste musklerna och lederna hållas i trim, dels bör energidepåerna fyllas på för att både orken och återhämtningen ska vara fullständig. Allt handlar om balans, och nästan allt hänger på kosten.

Varje idrott eller sport är unik och kräver att den som utövar aktiviteten är uppmärksam mot sina specifika behov. En simmare behöver bygga upp en bra axel-, arm- och bröstmuskulatur medan en tennisspelare bör jobba mycket på sin core och balans. För cyklisten är det både styrka och kondition som gäller, där det framförallt är de nedre muskelgrupperna som får jobba i samverkan med ett rejält flås. Det innebär att kroppen behöver mycket näring för att kunna hålla ut och genom att handla bra kosttillskott online kan den perfekta balansen uppnås.

Träning och återhämtning

Med rätt kostföring ger du kroppen styrka och energi att prestera väl samt näring att rehabilitera sig med efter hårda pass och träningar. Ett energiboostande kosttillskott en halvtimme innan du sätter igång kan ge det där lilla extra, och ett näringspulver med viktiga mineraler och vitaminer håller både kroppen och knoppen i topp. När du sedan ska vila upp dig kan det vara bra att tillföra lite extra glutamin som hjälper musklerna att reparera sig, såväl som immunhöjande multivitaminer. Tänk också på att du behöver sömn för att kunna bibehålla ditt fokus och bli starkare i allmänhet. En skön massage med en härlig massageolja kan göra susen, och ett tillskott med GABA kan öka på sömnkvaliteten.

Fyll på, fyll på

Ett av de största problemen som en cyklist kan råka ut för är vätskebrist. Detta kan nämligen leda till att livsviktiga salter och mineraler försvinner när du svettas. Ska du träna i mer än 60 minuter är det smart att få i dig elektrolyter och zink för att syreupptaget och vätskebalansen håller i sig, och att du är uppmärksam mot symptom som huvudvärk, illamående och trötthet. Ett annat tips är att alltid ha vatten tillgängligt, även när du inte tränar, då det håller dig hydrerad hela dagen.