Cykeltävling utomlands – Covid-test och annat viktigt

Cykeltävling utomlands – Covid-test och annat viktigt

Ska du tävla i ett cykellopp utomlands? Då gäller det att kolla upp vilka intyg som behövs för att komma in i landet. Idag är det flera länder som ställer krav på ett negativt covid test för de som planerar ett besök.

Skälet till att krav på denna typ av reseintyg ställs i flera länder är för att hindra smittspridning av Covid-19. Genom att införa regler för reseintyg för corona minskar risken att viruset kommer in i det aktuella landet och orsakar ökad smitta av Covid. Hos Carelab kan du enkelt boka tid för ett test och få ett godkänt reseintyg.

Tänk på det här innan cykeltävling utomlands

När du ska ställa upp i en cykeltävling i ett annat land är det viktigt att kolla upp vilka regler som gäller för utlandsresor innan du ger dig av. Risken är annars att du inte får komma in i landet utan istället tvingas vända hem igen. Idag ställer många länder krav på ett nytaget test för Covid för att du ska bli insläppt.

Ytterligare saker som är viktiga att komma ihåg att undersöka är om du behöver ett visum. Till många länder utanför EU behöver du detta för att beviljas inresa. Tänk på att det kan ta tid att få ut ett visum så påbörja processen i god tid innan. Till vissa städer behöver du endast ett e-visum medan andra kräver en hel del pappersarbete.

Ha koll på packning och träning

Om du ska flyga till cykeltävlingen gäller det att packa på rätt sätt och säkerställa att du kan ta med dig din cykel på planet. I många fall kan du behöva betala extra om du överstiger maxvikten för bagage eller om ditt bagage är skrymmande. De flesta tävlingscyklar brukar gå att montera isär och packa i särskilt anpassade cykelväskor.

Sist men inte minst är träningen inför cykeltävling viktig för att loppet ska bli en positiv upplevelse. För att du ska hålla hela vägen i mål behöver du en stabil grund av träning bakom dig. Tänk på att du även behöver ha “cyklat in” din cykel så att du har rätt sittställning och kan alla dess funktioner.