Billigare att satsa på cykling än du tror

Billigare att satsa på cykling än du tror

Att börja cykla kan bli ett av ditt livs bästa beslut. Du gör inte bara miljön en tjänst, om du bor i en storstad och har ett rimligt avstånd till ditt jobb kan det mycket väl bli så att du sparar tid på att börja cykla. Men cykling är också träning – här får du veta vad du behöver för att börja.

cykla pengar kostnadOavsett om du vill börja cykla för att pendla till jobbet eller träna så behöver du faktiskt inte så mycket utrustning för att komma igång. Om du redan äger en cykel är det där du ska börja. Kontrollera att bromsarna fungerar och att det är luft i däcken. Uppdatera dig också om vilka regler som gäller för cyklister. Skulle det vara så att du inte klarar av att fixa cykeln själv känner du säkert någon som kan, alternativt kan du lämna in den på en cykelverkstad eller hitta en guide för hur du gör det.

Kostnader och lån

Behöver du ändå köpa en cykel eller lägga ut en slant för att få den i rätt skick? Om ekonomin inte skulle klaffa men du vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka är det inte fel att ta ett lån. Faktum är att det numera finns snabblån med relativt fördelaktiga räntor. Du kan hitta fram till rätt lån för dig hos utan uc som samarbetar med de flesta av Sveriges låneinstitut.

Vad kostar det att börja träningscykla?

Om du är ute efter en bra träningscykel bör du räkna med en prislapp över 10 000 kronor. Anledningen till att prislappen blir såpass hög är för att de flesta träningscyklarna är tillverkade i kolfiber i syfte att få dem att väga så lite som möjligt. Om du siktar på att börja träna med din cykel rekommenderas du köpa till lite kringutrustning. Den består av handskar, cykelshorts, en särskild cykel-jersey samt glasögon och skor. Om du ska långdistanscykla bör du dessutom köpa till ett reparationskit som följer med dig. Kitet ska helst inkludera en pump, ett nytt innerdäck samt diverse ”gummiplåster” (till däcken). Allt som allt kommer kringutrustningen att gå på åtminstone mellan ett- till tvåtusen, men kan lätt kosta mer beroende på om du väljer mer exklusiva märken.

Sammanfattning – det här behöver du för att träningscykla

 

  • En lätt och snabb cykel
  • Kläder: handskar, cykeljersey samt cykelshorts
  • Reparationskit för cykel