Förbättra cykelträning med mobilappar

Förbättra cykelträning med mobilappar

Att cykla kan vara intensivt eller rofyllt och är ett bra sätt att ta sig fram oavsett om man har bråttom eller tid att ta det lugnt. Det är också ett miljövänligt sätt att ta sig från punkt A till B. Inte konstigt då att det är såpass populärt. Här kan du läsa om några appar till iPhone 11 som bäst kan förhöja din cykel-upplevelse.

cykelträningOm du tycker om att cykla som träningsform är du inte ensam. Cykling har fullständigt exploderat i popularitet de senaste åren. I och med det har antalet appar för iPhone som påstås kunna hjälpa dig med träningen växt lavinartat vilket gör att det kan vara svårt att separera de bra från de dåliga. Vi går igenom vilka cyklingsappar du ska ladda ner till din iPhone 11. Appar som hjälper dig med din träning, som gör att den blir roligare, enklare och även gör det blir svårare att skippa ett pass. Ge dig inte ut med din iPhone 11 utan att skydda den ordentligt. Hos Fyndiq hittar du mobilskal till din iPhone 11 i många prisvärda varianter.

Strava

Runkeeper är en klassiker för löpare och Strava är i mångt och mycket cyklistens motsvarighet. Här får du helt enkelt en hel uppsjö matnyttiga basfunktioner så som möjligheten att logga dina cykelturer, se med din genomsnittliga hastighet och hur långt du färdades. Om du tycker om att komplettera din träning med statistik är Strava ett bra val. Faktum är att data från appen anses som såpass högkvalitativ att den använts av flera stadsplanerare. Appen är gratis men ger tillgång till en del extrafunktioner om du betalar en mindre summa för ett medlemskap.

TrainingPeaks

Om Strava är appen för att logga dina träningsrutter är TrainingPeaks appen som ger dig verktyg att verkligen optimera din träning. I TrainingPeaks handlar det inte så mycket om rutterna du färdas som hur din egen kropp påverkas av träningen. Appen låter dig schemalägga framtida träningspass baserat på dina tidigare prestationer och ger råd om hur du bäst går vidare för att prestera ännu bättre. Appen finns att ladda ned gratis men för full funktionalitet krävs en betald prenumeration.

iTire Pressure

cyklingDen här smidiga lilla gratisappen är till för dig som vill uppnå det perfekta däcktrycket. Du fyller i vad din cykel väger, vilken terräng du ska färdas i och vad för slags däck du har och med bara ett knapptryck räknar appen ut hur mycket luft du ska ha i däcken.

Larmappen

Om du har för vana att cykla vid tider eller på vägar där inte många människor rör sig är det här en riktigt bra app. Det är egentligen inte en app specifikt avsedd för cyklister men dess användbarhet gör att den är värd att inkludera. Larmappen vet alltid vart du är och om du skulle råka ut för en olycka trycker du bara på en knapp så skickas ett meddelande ut till vänner eller larmcentral som direkt ser vart du befinner dig. Enda haken är att du måste röra dig i områden där din mobil har täckning för internet.