Resväskor, packning och cykel

Resväskor, packning och cykel

Ska du resa och vill ha tips på hur du på bästa sätt packar din resväska eller kabinväska? Då ska du bland annat rulla dina klädesplagg för att maximera utrymmet och undvika skrynklor på kläderna.

resa kabinväskaNär du ska iväg och resa, till exempel på en weekend eller liknande. Ja, då behöver du rätt sorts resväska som det hela lite mer behändigt. Vare sig det är en kabinväska, en mellanstor resväska eller kanske en ännu större variant. Kanske till och med ett set med flera väskor i samma färg? Klicka här för att se vad för olika typer av väskor det finns att enkelt köpa online.

Men hur packar du egentligen väskan rätt? I en artikel i Metro går det att läsa om hur du ska göra för att få plats med så mycket som möjligt, hur du packar kläder på rätt sätt och optimerar användningen av dina plagg.

Det är nämligen bra att välja klädesplagg som går ihop med varandra, så att du kan variera dig utan att det ser konstigt ut. Dessutom är det smart att rulla kläder i stället för att vika ihop, det gör att du undviker skrynklor och tar mindre plats. Smart va? Om du packa kläder i påsar blir det enklare att hitta och lukt från använda kläder sprider sig inte till andra plagg. Ett bra sätt är att också låta smutskläderna få en helt egen påse, så vet du snabbt var du ska kasta de använda strumporna någonstans.

I kabinväskan är det smart att ha de saker du gärna vill eller behöver ha nära till på planet. Det kan vara en extra tröja som värmer, eller kanske en bok, en vattenflaska och en necessär med medicin. Fler hacks för din packning hittar du i denna artikel i Elle.

Cykelsemester med rätt väska

Om du ska cykla utomlands kan det vara bra att ha resekit och väska anpassat för just det. Då kan en ryggsäck vara det bästa, gärna med sidofack och bälte runt magen på två ställen. Det gör både drycken lätt att nå samtidigt som ryggan sitter stadigt på ryggen även på lite skumpigare vägar och snabba vändningar. Mer tips här.