Semestra på cykel

Semestra på cykel

Om du vill testa på att åka på en billigare semester än vanlig denna sommar kan det vara en kul idé att ta med familjen på cykelsemester. Då slipper du dyra tåg- eller flygbiljetter och behöver bara packa med dig det nödvändigaste och ge er iväg.

”Ett både prisvärt, miljövänligt och framför allt härligt alternativ är då att packa tältet och bege sig ut på cykelsemester. Det kanske låter som ett jätteprojekt, men man behöver ofta inte åka allt för långt för att komma ut till cykel- eller landsvägarna.” läs fler tips på billiga resmål här.

Att åka på en billig semester är det många som drömmer om, speciellt i familjer där det alltid blir en dyr historia när alla familjens medlemmar ska med på resan – extra dyrt blir det till exempel om man ska åka utomlands. Men varför inte stanna hemma i Sverige denna sommar? Att åka på cykelsemester är både billigare och roligare, bara du inte glömmer att packa med dig rätt saker i väskan. I packningen bör du nämligen säkerställa så du har allt du behöver om cykeln skulle gå sönder eller om familjen inte orkar trampa till vandrarhemmet och det får bli camping i det fira i stället. Ett bra tips är att skaffa en ordentlig ryggsäck och packa smart.

Byt bostad över sommaren

Något annat du kan göra om du vill hålla semesterkostnaderna nere är att byta boende med någon. Kanske har ni en kompis som bor i ett annat land som skulle vilja komma hem över sommaren? Då är det bara att byta hem med varandra. Eller så finns det vissa sidor på nätet där man kan göra just detta där personer erbjuder sin bostad i utbyte mot att de får låna din bostad – och när man lånar via sådana förmedlingssajter är man mer försäkrad än när man själv hittar någon man inte känner att byta bostaden med.