Appar för cyklister

Appar för cyklister

Tekniken är cyklistens bästa vän – åtminstone fram tills att man uppnått en viss nivå. Det är just när man kommer igång på allvar som man kan utvecklas som cyklist genom att ta hjälp av effektmätare, pulsband och annan elektronik. Bara med hjälp av sin telefon kan man också komma långt.

Strava

Strava behöver nog egentligen inte någon närmare presentation. Det kan närmast beskrivas som ett socialt medium för cyklister, inriktat på att jämföra sig med andra och tävla om vem som klarar en viss sträcka eller runda på snabbast möjliga tid.

Ubersense

Att sitta rätt på cykeln handlar om att hitta rätt vinklar. Det är dock inte alldeles enkelt att mäta vinklarna på kroppen, framför allt inte på en kropp i rörelse, och här kan Ubersense vara till stor hjälp. Appen anävnds av idrottare i många olika sporter, eftersom man med dess hjälp kan filma, spela upp filmerna i slow motion och mäta vinkarna på armar och ben i filmerna.

Map my Ride

Det finns många appar som kan användas för att spåra cykelturer och dela med sig av dem. Däremot är det sällan lika lätt att ladda ned andras cykelturer, vilket kanske är mer intressant för den som nyss börjat cykla på allvar. Det är här som Map my Ride briljerar. Det är enkelt att hitta rutter i närområdet, och man kan söka både på max- och minilängd.