Vätternrundan närmar sig

Vätternrundan närmar sig

Snart är det dags för Sveriges största cykellopp, nämligen Vätternrundan. Det har funnits ett enormt intresse för loppet och biljetterna såldes slut på några minuter. Nu laddar flera tusen cyklister inför loppet.

1169399-bicycle-road-race

I Jnytt kan man läsa att årets upplaga av Vätternrundan redan var fulltecknad i november. Det var den 4 november som årets anmälan till loppet öppnades och bara kort därefter var loppet alltså helt fulltecknat. Man hade redan från början väntat sig ett stort intresse och visste att alla som vill inte skulle få cykla runt Vättern under den populära folkfesten. Den som inte lyckats få en biljett men som var sugen på att cykla, kunde dock få sin chans under transferperioden den 26 mars till den 18 maj då man kunde köpa och sälja platser till loppet.

Att tänka på

Om man är man en av de lyckliga cyklisterna som får chansen att cykla Sverige största cykellopp, är det dock inte bara guld och gröna skogar. Det finns en hel del saker man måste tänka på innan man tar sig ann den stora utmaningen. Bland annat är utrustningen under loppet verkligen A och O, och fel utrustning kan stjälpa en. Till att börja med måste man vara förberedd på att vädret kan överraska och en robust skaljacka mot vind och regn, är lika viktig som ett par glasögon mot sol och insekter. Man bör även tänka på att man får tillräckligt med vila innan loppet, och att man ätit och druckit ordentligt, tipsar Expressen.

Många skadas under loppet

Ytterligare något man måste tänka på är att det finns en risk att man krockar eller blir påkörd av en bil, även om det är relativt ovanligt. Förra året var det exempelvis en cyklist som skadades allvarligt när hen kolliderade med en lastbil. Olyckan skedde på natten då lastbilschauffören körde på en väg som var avspärrad. (Källa) Förutom detta skedde ett 50-tal olyckor men då var inga andra fordon inblandade.