Sommarens höjdpunkt?

Sommarens höjdpunkt?

I dag skriver vi om det som vi ser framemot i sommar, nämligen Tour de France, som förra året togs hem av en överlycklig britt.

 

Cykling MallorcaI Dagens Nyheter kan vi läsa om hur den brittiske cyklisten Chris Froome vann Tour de France förra året, något som visade sig bli den andra gången 30-åringen cyklade sig till seger i detta mytomspunna och långa etapplopp. Den 21:a etappen var också den sista och avslutades som vanligt på plats i huvudstaden i centrala Paris.

Froome är faktiskt den första britten som vunnit loppet Tour de France två gånger och ställt sig som slutgiltig vinnare på segrarpodiet i gula ledartröjan. En tröja som i Italienska varianten av touren (kallad Giro d’Italia) är rosa.

Tvåa i touren blev Nairo Quintana från Colombia och spanjoren Alejandro Valverde kom på tredje plats, lite drygt fem minuter efter Froome. Kuriosa är att britten Chris Froome faktiskt är född i Nairobi i Kenya men tävlar alltså för Storbritannien och har vidare ett OS-brons i tempo från mästerskapen i London 2012.

Att ha koll på sin kropp på elitnivå – ett krav för att lyckas

Om man är en cyklist som satsar på de stora loppen har man noggrann koll på sin kropp, vad den behöver och kräver för att kunna prestera på en sådan extrem nivå. Det gäller att äta näringsriktigt och hela tiden förse kroppen med vätska och energi, äta vitaminer, vitapro och mycket kolhydrater som kroppen behöver för att kunna ta sig fram sådana långa distanser.

I Aftonbladet kan vi dessutom läsa om en av de läskiga krascher som loppet drabbades av under förra årets upplaga. Det är nästan oundvikligt med en och annan krasch, men ibland går det så illa att någon inte överlever. I detta fall gick det dock bra och britten som föll illa kunde till och med fullfölja loppet.