Tidig morgoncykling i Stockholm

Tidig morgoncykling i Stockholm

Gata i Hammarby sjöstadAtt cykla snabbt i tätbebyggda områden kan vara förknippat med vissa risker, men är ofta det enda sättet att få någon träning under veckorna. Ett sätt kan vara att gå med i en grupp som cyklar under tidiga morgnar.

I Stockholm finns, sedan ungefär ett år tillbaka, gruppen Le Peloton, som ses två gånger i veckan i Hammarby Sjöstad för att cykla en sträcka på ungefär fyra mil i Söderort på en timme. Det går undan, men därför har man också startat en grupp för de som gärna tar det lite långsammare.

Gruppen startar i Sickla kl. sex på morgonen, onsdagar och fredagar. Tio över sju är det after bike-frukost på cykelkaféet Lemond på Södermalm. Intresset har varit stort, och numera har man flera grupper, både för racer och cross.

Det är bara att hoppas att detta initiativ kommer att sprida sig till fler städer. Visst kan man cykla med en klubb, men alla trivs inte i en förening. Samtidigt vill många göra något mer socialt av sin träning, och då är detta perfekt. Att träna före jobbet passar dessutom många – morgonpigga eller ej – som känner att träningen inte blir av om de inte inleder dagen med den.